På stranden

Besök i det leende folkets land

Vi började planera för nästan ett år sedan. En ny resa där rehabträning skulle stå högst upp på listan. Vi har ju gjort det förut, anordnat träningsresor till länder med varmt och jämt klimat, där vi med våra problem med leder mår så bra.

Thailand blev målet igen och vi hade en anställd sjukgymnast med oss. En mörk kall morgon i en av januaris sista dagar påbörjades den långa resan. Nästan 24 timmar senare kliver vi in på hotellet Sunprime Kamala.  Det känns lite malplacerat med långbyxor och tjocka gympaskor. Ute visar termometern 32 gr i skuggan !  Vi skyndar oss till rummen för att byta till badkläder och kastar oss i det smaragdgröna havet och njuter. En kvick tanke till alla som är hemma i den snöiga kalla norden men snabbt är man tillbaka i paradiset.


Vi följer våra planer och börjar våra träningsdagar strax före kl 8 med en kort promenad till stranden för att börja dagen med yoga och stretch. Ett avslutande dopp och sen tillbaka till hotellet för frukost. Halv tolv är vi ombytta och klara för en timmes träning i gymmet och de flesta av oss hoppade i poolen efteråt för att delta i hotellets vattengympa. Kl. 5 följde sedan vår egen vattengympa. Allt detta betyder att de flesta av oss deltog i 4 träningspass per dag, 5 dagar i veckan. Vi är vältränade nu, och med en massa bra kunskap och inspiration till att fortsätta träningen på hemmaplan.

Som tur var fanns det flera restauranger på hotellområdet och massor efter strandvägen där man kunde sitta under bar himmel med tårna begravda i sanden och äta de mest fantastiska middagar. Med dessa välfyllda dagar blev det aldrig nåt nattsudd utan kring kl tio smög man sig nöjd till sitt rum för att krypa ner under täcket. Vi hade även dagar som var lediga, då vi gjorde besök i en av jordens äldsta djungler både på elefantrygg och i kanot. Vi åkte speedboat på havet för att snorkla på reven och se underbart färgstarka fiskar, sjöstjärnor, sjögurkor och koraller, longtailboat till andra stränder, besökte Big Buddha och inte att förglömma all shopping.

Vädret var fantastiskt , varmt och soligt, 35 gr i luften o 30 gr i vattnet. Hotellet hade nästan allt man kunde begära och det som inte fanns där fanns i absolut närhet. Under ledig tid kunde vi också passa på att unna oss massage, för våra trötta kroppar efter all träning och lite flärd med manikyr och pedikyr allt till en mycket billig penning. Nu när vi är hemma igen är det väldigt lätt att längta tillbaka. Att få ägna så mycket tid till att vårda kroppen med proffsig och inspirerande träning av vår sjukgymnast Malin, att få vara i sol och värme, och att få vara i ett land där man ständigt bemöts av stora leenden, det gör att man bär med sig en lyckokänsla och förstår att man är privilegierad som har fått uppleva dessa tre veckor på besök i det leende folkets land.

Inger Frykman                                                                                                                                                          

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.