Ny i styrelsen

Ny ledamot i styrelsen för Härnösands reumatikerförening från och med 2016 är Eva Heiinsius. Här presenterar hon sig:

Jag heter Eva Heinsius, och har haft ”ryggbesvär” sedan 1972, då jag fick mitt första ”ryggskott”. Har haft flera stycken genom åren och har mycket besvärligt sedan dess. Jag har arbetat som sjuksköterska inom långvården, rehabiliteringen och de sista 26 åren med ljusbehandling mot hudsjukdomar. 1988 bedömdes mina besvär som kroniska utan hopp om förbättring. Jag fick då halv sjukpension. Mina ryggbesvär har blivit sämre och sämre och efter en röntgenundersökning 2009 fick jag diagnosen ryggartros och fibromyalgi.

I augusti 2015 fick jag träffa en ortoped i Sollefteå, det gjordes undersökning med magnetkamera och det upptäcktes att jag har 2 diskbråck i nedre delen av ryggen. Nu väntar jag på att få komma till smärtkliniken i Sollefteå för eventuell nervblockad. Det är 5 månaders väntetid.                                                                                                

 Jag lever tillsammans med min nuvarande make sedan 2003 och vår härliga hund, Arco.  Jag har 2 barn sedan tidigare äktenskap och 6 barnbarn som betyder väldigt mycket för mig. Mina andra intressen nuförtiden är vår sommarstuga, djur och natur. Tyvärr är jag begränsad för långa promenader som jag önskar att jag kunde göra i skogen.  Nu blir det korta promenader, styrketräning 2g/v och de vardagliga rörelserna man gör varje dag. Mitt hopp ligger nu i den nervblockad som jag ev. ska få. Kanske ska jag kunna ta härliga långpromenader i skogen med min familj och Arco igen. Men jag kämpar på och trivs just nu bra, med sikte på vår och sommar med allt vad det innebär.                                                                                                                    

Tack för förtroendet!          Eva Heinsius

Bloggar också här på Reumatikerförbundets sida

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.